Hej alla föräldrar!

Våren har anlänt så smått hit till Sigtuna och Sandsborg och vi njuter av krokus och scilla som börjat titta fram i blomrabatten på förskolan. Härligt tycker pedagoger och barn och vi hoppas att snön ska hålla sig borta.

Just nu är dinosaurierna framme på stora avdelningen. Barnen är väldigt nyfikna och intresserade av det. Vi har just nu en litet landskap i hallen uppe på stora avdelningen med dinosaurier och vulkaner barnen själva gjort. I övrigt arbetar barnen på med fortsatt engagemang och intresse.

Lite allmän information till er:

Gill Månsson som jobbar på stora avdelningen kommer att sluta hos oss på Sandsborg före sommaren. Hon har fått ett nytt jobb i Uppsala och vi gratulerar henne till det och önskar henne lycka till. Vi kommer sakna henne här på Sandsborg där hon jobbat under så många år.

Vi vill också passa på att förtydliga våra öppettider. En del av er har säkert redan sett i Tempus att vi numera stänger som vanligt dag före afton (midsommar, julafton osv) istället för kl 15.00. Däremot stänger v,i liksom tidigare, kl 15.00 dag före röd dag t ex skärtorsdagen, valborgsmässoafton osv.

De flesta börjar nu bli vana vid Tempus. Det är några saker jag skulle vilja påminna lite om. När ditt barn är planerat ledig i schemat ska barnet markeras som ledig och inte som frånvaroanmäld. Frånvaroanmälan är för oplanerade ledigheter som t ex sjukdom eller ej schemalagd ledig. För oss är det också viktigt att ni lägger schema för en tid framåt, gärna minst tre veckor såsom tidigare eftersom det underlättar vid planering av pedagogernas schema. Jag vill också påminna er om att göra ändringar i schemat när det blir aktuellt, ändringar som sker med kortare varsel än tre dagar är det bra om ni informerar oss muntligt också. Likaså om ni gör ändringar samma dag. Vi har ännu ingen täckning i källaren varför vi inte kan se era ändringar när vi är ute, om ni inte fått att vi bekräftat er ändring bör ni således ringa oss också för att säkerställa att vi fått informationen om att ni t ex hämtar tidigare eller senare än planerat. Glöm inte att checka in och ut ditt barn när ni hämtar och lämnar! Fortsätt gärna inkomma med feedback!

Fodrade galonkläder är toppen att ha men de här dagarna när solen tittat fram så kan de bli väldigt varma. Vi rekommenderar att barnen har andra utekläder dessa dagar t ex skaljacka/byxor och fleece set. En tunnare mössa och tunnare vantar kan också vara bra att ha när vi går ut efter lunch och det oftast är lite varmare ute.

Tider för utvecklingssamtal sitter nu uppe på båda avdelningarna. Vi hoppas att ni alla ska hitta en tid som passar!

Lilla avdelningen kommer att lägga ut barnens sängkläder på den vita hurtsen bredvid trappan när det är dags att ta hem och tvätta dem (varannan fredag). Plastlådorna på era barns hyllor på lilla avdelningen behöver tömmas varje fredag. För alla barn gäller oavsett avdelning att ni föräldrar regelbundet går igenom barnets extra kläder och ser till att det finns extra kläder i tillräcklig mängd och i rätt storlek. Det kan också vara bra att regelbundet kontrollera att stövlar och regnkläder håller rätt storlek.

På stora avdelningen har vi haft barn som tagit med olika saker till förskolan, det har varit godis, leksaker, pengar och dylikt. Vi vill att barnen lämnar sina saker hemma och vi uppskattar om ni föräldrar hjälper oss med detta.

Den 24 april håller förskolan stängt då vi pedagoger ska åka på en efterlängtad studieresa till två internationella montessoriförskolor i Wien. Vi hoppas få med oss en massa inspiration och nya idéer hem till oss!

Några datum:

2 april stänger vi kl 15.00 (skärtorsdagen)

V 15 har skolorna påsklov

8 april har vi öppet hus för familjer som inte har sina barn här men som är nyfikna på vår verksamhet.

14 april har vi avdelningsmöte. Jourföräldrar tar hand om barnen från kl 14.45

22 april är det årsmöte

23 april tar jourföräldrar över verksamheten fr kl 14.45 då pedagogerna åker på studieresa

24 april har vi stängt

30 april stänger vi kl 15.00 (valborgsmässoafton)

1 maj stängt

 

Vänliga hälsningar

Emy och pedagogerna på Sandsborg